Huisregels & klachten

Huisregels Praktijk voor Psychologische Hulpverlening

U gaat een behandelovereenkomst aan in hoeverre de behandeling wordt vergoed.

De praktijk (AGB-code 94001828) heeft een contract met de meeste zorgverzekeraars. Dit betekent dat de behandeling geheel wordt vergoed (uiteraard m.u.v. uw verplichte Eigen Bijdrage).

Daarmee bent u aansprakelijk voor het voldoen van de kosten van de behandeling, ook wanneer deze behandeling door de zorgverzekering wordt vergoed. Het is dus raadzaam bij uw zorgverzekering na te gaan in hoeverre de behandeling wordt vergoed.

– De duur van de gesprekken is 45 minuten, tenzij anders is overeengekomen. Indien u te laat komt gaat dit af van de gesprekstijd.

– E-mail contact of telefonische consulten ten behoeve van de behandeling kunnen eveneens in rekening worden gebracht indien deze een therapeutische waarde hebben.

– Een afspraak kunt u telefonisch afzeggen via 06-16817063.

– Bij afzeggingen binnen 24 uur of bij het niet verschijnen op een afspraak wordt een deel van de kosten bij u in rekening gebracht, ongeacht de reden of oorzaak van de afwezigheid. Deze kosten (€ 50,-) komen ten laste van u en kunnen niet bij de zorgverzekeraar worden gedeclareerd.

– U kunt op ieder moment de behandeling beëindigen, ook zonder opgave van redenen.

– De behandelaar heeft het recht de behandeling te beëindigen en is dan verplicht u de beweegredenen hiervoor aan te geven.

– De behandelaar heeft het recht een therapiegesprek onmiddellijk te beëindigen indien u zich misdraagt.

– De behandelaar houdt een (elektronisch) dossier bij van de behandeling. U heeft recht op inzage. Daarvoor dient een afspraak te worden gemaakt. Het bespreken van de inhoud van het dossier met de behandelaar wordt als consult in rekening gebracht.

– Inzage in het dossier door derden is alleen mogelijk met uw (schriftelijke) toestemming. Er wordt uitgegaan dat u akkoord bent met rapportage aan de huisarts tenzij u daar expliciet geen toestemming voor geeft.

 

Klachtenprocedure

Waar mensen samenwerken kunnen er misverstanden ontstaan. Misschien bent u het met bepaalde zaken niet eens of bent u ontevreden. Heeft u vragen of klachten, laat het dan weten, zodat we samen kunnen proberen een oplossing te vinden. Een gesprek is vaak de snelste weg naar een oplossing. Uiteraard kunt u ook bellen of een brief of e-mail schrijven. Wanneer u dit moeilijk vindt of het contact heeft niet het door u gewenste resultaat, dan kunt u terecht bij de LVVP of het NIP. De praktijk is aangesloten bij deze organisaties en op de website van de LVVP en het NIP vindt u informatie over de mogelijkheden die de klachtprocedures van LVVP, NIP en het Tuchtcollege van de Gezondheidszorg bieden.